Ревю: "Любов в стихове" от Колийн Хувър




 В рамките на по-малко от една година успях да премина почти през цялото творчество на Колийн Хувър (с изключение на все още непреведените книги) и в заключение мога да кажа, че определено спадам към най-големите й фенове.

 Като такъв съм си обещала задължително да се сдобивам с всеки следващ роман, веднага щом излезе. Всеки един от тях е изключително емоционален, докосващ и запомнящ се. Грабва те от самото начало, въвлича те толкова надълбоко в историята, че започваш несъзнателно да се привързваш към така истинските герои и да съпреживяваш всички моменти и изпитания, през които преминават, и така неусетно на един дъх достигаш до края, разтърсен до основи.

 "Любов в стихове" не прави изключение. Една болезнено истинска история за неизбежните промени и тежкия товар, с който натоварват потърпевшите. Една история за живота и смъртта и тясната връзка помежду им. Това не е просто любовен роман. Нещо много повече е - дава важни житейски уроци, които биха били в помощ на всекиго. Представя живота такъв, какъвто е в действителност - суров и изпълнен с дебнещи зад всеки ъгъл обрати.

"Не приемайте живота твърде сериозно. Зашлевете го през лицето, когато има нужда от един як удар. Присмивайте му се."

  Осемнадесетгодишната Лейкън Коен още преживява смъртта на баща си, когато й се налага да се премести в Мичиган заради работата на майка си. С огромна неохота приема обстоятелствата и прави необходимото за доброто на семейството си, дори това да означава с мъка да се раздели напълно с предишния си живот. Когато пристига в новия си дом обаче, се оказва, че нещата не са чак толкова зле, колкото първоначално изглеждат. Лейкън се запознава със съседите си, сред които е и едно привлекателно момче със страхотно чувство за хумор, на име Уил Купър, което бързо печели вниманието й. Прехвърчат искри и двамата откриват множество сходности помежду си и неусетно Лейкън установя, че животът й все пак може да има и добри страни.

 Това обаче не трае за дълго, защото неочакво възниква непреодолима пречка, която напълно убива надеждите им да бъдат заедно. На фокус е темата за забранената любов, в резултат на много сериозни причини, невъзможни за пренебрегване в името на щастието на влюбените. Зад тях се крият очаквания от любимите хора, дълбоки рани от миналото и страх от бъдещето. Именно заради тях на Уил и Лейкън им се налага да потискат силните си чувства един към друг, което се оказва невъзможно.

 Влюбих се в тези двамата. С огромен интерес следях историята им и искрено страдах редом с тях заради несправедливата ситуация. Спечелиха ме на сто процента заради прекрасния начин, по който бе изградена връзката помежду им. В основата й първоначално бе силно привличане, но постепенно се надгради от истинска грижа един към друг, необходимост и подкрепа в трудните моменти и жертви за доброто на другия, както бе в случая на Уил. Това е и причината толкова да го заобичам и ценя.

 Винаги има нещо специално в историите на Колийн. В този случай това бе слам поезията, чийто пламенен привърженик първоначално беше Уил, но след това утеха и свобода в думите откри и Лейкън. Поезията е не само красиво словесно изкуство, но й отдушник за най-съкровените чувства и болки на много хора, на което ставаме свидетели в книгата. Макар, честно казано, да не се определям като особен любител на поезията, този път останах очарована от творбите на героите.

 Трябва да ви предупредя, че всичко разказано от мен е придружено от много тъжни моменти и не на едно място се просълзих. Както вече споменах, историята е изключително реална. Представя трудностите и страданието, през които преминава всеки след загубата на любим човек, затова е и малко вероятно да не проявите и вие съчувствие и дори да си поплачете. А какво по-добро доказателство за таланта на авторката от способността й така да си играе с емоциите на читателите?

 "Любов в стихове" е трогателна история за любовта, приятелството, семейството, поезията и изпитанията, на които ни подлага животът. И в заключение мога да кажа само следното: заслужава си да бъде прочетена.

Страници: 248    Цена: 13,90лв.   Издателство: Ибис   Жанр: Романтика

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю: "Шест врани" от Лий Бардуго

Ревю: "Войната на маковете" от Р. Ф. Куанг

Ревю: "Нивганощ" от Джей Кристоф